2010. április 10., szombat

A tervek, és ami megvalósult belőlük

A már említett fórumon a férőhelygondokkal küzdő anyukák mindenféle információt megosztanak egymással és az olvasókkal. Többek között azt, hogy hallották régi dunakeszi lakosoktól, hogy mik voltak anno a helyi lapban. Üzletsornak kéne lennie a az új Toldi lakóparkban! Gyógyszertár! Posta!
Óvoda és bölcsőde!Egy tábla volt kinn az út szélén a szomszédos Kossuth utca felől, ami ezt jelezte is. Ez most lecsökkent egy 4 csoportos ovira ami nagyon úgy fest, hogy fizetős lesz. Amikor elkezdték kialakítani a Toldi lakóparkot és a Dombligetet, akkor az egyik család már a kezdetektől benne volt és akkor az önkormányzat állítólag jó néhány telket visszatartott, hogy ott óvoda, bölcsi, játszótér illetve rendelőintézet lesz!
Ma viszont úgy fest a helyzet, hogy minden telekre lakóházak épültek.
Vajon kinek az érdekében állt a fenntartott telkeket is eladni lakóháznak? És vajon mennyiÉRT állt ez az illető érdekében?

Az épülő új óvodáról

A Toldi utca elején, a Spar mellett épül egy új óvoda. Egyházi óvoda lesz, katolikus. Indult a www.nlcafe.hu oldalon egy fórum ezzel az óvodával kapcsolatban, ahova az anyukák leírták a tapasztalataikat. Amiket eddig lehet tudni:

Ami kívülről látszik:
Az épület 3 szintes lesz: lesz egy alagsor, legalábbis annak látszik. Lesz egy alsó szint, és egy felső szint. Vagyis az óvoda 3 szintes lesz. A tetején pedig van egy ugyanolyan díszes torony, mint a katolikus templom tetején. Az egész hatalmas.

Amit beszélnek:
Ebben a hatalmas épületben csak 4 csoport lesz, ami maximum 120 gyereket jelent. És ami a legfelháborítóbb, az egyházi ovi fizetős lesz: állítólag 30.000 ft lesz a havidíja. Természetesen ezek "csak" mendemondák, egyelőre. Ami viszont tény, hogy az egyik anyuka megkérdezte az "atyát", aki ezt nem erősítette meg, de nem is cáfolta meg. Annyit mondott, hogy majd ha kihirdetik, abban benne lesz minden információ.
A várólistán pedig már 500 környékén járnak a gyerekek.