2010. április 23., péntek

Ugye, nem csak én látom az ellentmondást?

Dunakeszin az egyik önkormányzati óvoda honlapján olvasható az óvoda "szlogenje", programjának lényege:

"A leggondosabb családi nevelés sem adhatja meg, amit az óvó nyújt: az emberi közösségbe való beilleszkedést." Kodály Zoltán

Teljes mértékben egyetértek, ahogy gondolom, más is. De akkor miért nem ez működik a gyakorlatban? Az óvoda gyakorlatában? Az önkormányzat gyakorlatában? Ha ennyire teljesíthetetlen, hogy a gyereket felvegyék az óvodába, akkor legalább illene szlogent váltani... Ez persze csak a privát véleményem. Ez a "bort iszik és vizet prédikál" tipikus esete.

2010. április 22., csütörtök

Új magánóvoda, hurrá!

Épült egy új magánóvoda, a Gyöngyszem ovi. Felhívtam a telefonszámot, ami a szórólapon található. Érdeklődtem a havidíjról, ami akkor még nem volt fenn a honlapjukon, most már ott is megtalálható. Amikor én érdeklődtem, akkor 6,5 perces beszélgetés alatt sem árulták el nekem, hogy mennyi is lesz a havidíj. (Most automatikusan tandíjat akartam írni...) Annyit megtudtam, hogy a Micimackó havidíjától azért kevesebb lesz, ami így is van. És ez a szórólap megtalálható az önkormányzati ovikban is, jól látható helyre lett kihelyezve a beiratkozáskor. "Vigyétek, máshol úgysem értek el semmit" - ugye?

Az Ígéret napja


Íme, az Ígéret. Kecskeméthy Géza polgármester ajánlásával. Nagy köszönet a kép készítőjének. Úgy látszik azonban, hogy az óvoda tervét felülírta a Spar. Most ne gyártsunk összefüggést e tábla és a most épülő egyházi óvoda között, a kettő más, tehát a leendő ovi nem tekinthető az Ígéret beváltásának. Az még várat magára.